7 października nowi członkowie sekcji stołówkowej „naLEŚNIKI” zapamiętają na baaardzo długo. Przypomnienie zasad bhp pracy w kuchni, przygotowanie ciasta i farszu, smażenie naleśników z obrotem w powietrzu i w końcu finezyjne zaprezentowanie dania na talerzu było nie lada wyczynem. Na koniec wszystkie te komponenty kulinarnego dzieła były poddane ocenie przez bystre oko i podniebienie Kierownika Internatu p.Mariusza Szmaglińskiego. Kolejnym etapem, przez który musieli przejść przyszli naleśnikożercy, to omówienie przygotowania i użytych składników. Milena Mokwa, Wiktoria Machut, Lena Sworowska i Jakub Nierzwicki to skład grupy, która przygotowała naleśniki z nadzieniem z twarogu , orzechami nerkowca połączone ze sobą słodką nutą miodu lipowego. Natomiast Antonina Lewińska, Anna Wysocka, Zofia Zakrzewska, Paweł Osowski i Mieszko Wujec przygotowali naleśniki ze szpinakiem, z czosnkiem i sadzonym jajkiem. Zatem należy oficjalnie ogłosić, iż mamy nowych członków sekcji stołówkowej, którym gratulujemy i życzymy wielu kulinarnych przygód!!!
tekst i zdjęcia : Anna Daniłowicz
















